Youston en CoManage halveren samen administratieve last

26 nov 2018

Limburgs partnership in digitalisering

Youston en CoManage ijveren elk al jaren om de administratieve rompslomp voor ondernemers zo veel mogelijk te verminderen. In de nieuwste versie van CoManage bundelen de twee Limburgse ondernemingen hun krachten. Samen vormen ze een digitale brug tussen enerzijds ondernemers die kampen met tijdsgebrek en anderzijds boekhouders en accountants die liever adviseren dan documenteren.

Youston is de specialist in de Benelux op het gebied van digitalisering van fysieke documenten. Zo zet het bedrijf uit Genk o.a. papieren facturen foutloos om in digitale bestanden. Geen foto of pdf, maar wel een document dat automatisch ingelezen en verwerkt kan worden door boekhoudkundige software.

Er was al een trouw publiek van afnemers van deze dienstverlening. Maar de accountants en boekhouders moesten de documenten nog altijd eerst zelf scannen, of via de post verzenden. Door de integratie van Youston in CoManage komt hierin voorgoed verandering.

Ondernemers kunnen nu niet enkel hun klanten, offertes en facturen in eenzelfde programma beheren. “Tot voor kort ontbrak een uitgaven module in onze administratieve tool, maar dankzij Youston hoeven we nu zelf het warm water niet meer uit te vinden”, aldus Thomas Houben, mede-oprichter van CoManage. Onkosten zijn vanzelfsprekend een belangrijke factor om een realistisch totaalbeeld te krijgen van een onderneming.

Naast Youston zorgt de koppeling tussen CoManage en tal van andere slimme software integraties ervoor dat ondernemers volledig zelf kunnen kiezen in hoeverre ze hun zakelijke administratie automatiseren. Via CodaBox kunnen bijvoorbeeld ook uitgaande digitale facturen naar de boekhouder verzonden worden.

Ook de opvolging van betalingen van facturen kan van het administratieve takenpakket geschrapt worden. Als de ondernemer daarnaast ook de betalingsherinneringen automatisch laat verlopen, betekent dit een aanzienlijke vermindering van de administratieve werkdruk.

Dit is uiteindelijk het voornaamste doel van de samenwerking tussen de twee Limburgse bedrijven:  zo veel mogelijk ondernemers (en hun boekhouders) ontlasten van repetitieve taken die perfect digitaal en zonder menselijke tussenkomst kunnen verlopen.

Het partnership is een mooie illustratie van hoe onze provincie een vooraanstaande rol blijft spelen in modernisering en digitalisering.