KBC vertrouwt beheer van archieven toe aan Youston

10 dec 2018

 

KBC België sluit een overeenkomst met de Belgische archiverings- en digitalisatiespecialist Youston, over het beheer van de papieren klassementen van KBC. Naast fysieke opslag, zorgt Youston voor performante digitalisering van opgevraagde dossiers.

 

Samenwerking tussen KBC en Youston

 

Samenwerking tussen KBC en Youston

KBC streeft naar efficiënte, steeds meer digitale processen.  Ook in de eigen werking. De voorbije maanden heeft KBC een toekomstgerichte oplossing gezocht voor zowel de opslag van haar papieren klassement, als voor de gerichte digitalisering van opgevraagde dossiers.

Na een marktstudie kwam Youston (uit Genk) als beste aanbieder uit de bus. Deze Belgische speler voldoet aan de hoge eisen die KBC stelt, in het bijzonder op vlak van beveiliging van gegevens. Bovendien biedt Youston de nodige agiliteit om snel te reageren op de noden van haar klanten, in het bijzonder in de ontwikkeling van digitaliseringsoplossingen op maat.

Youston zorgt nu voor de fysieke opslag van de KBC-klassementen, goed voor 20 km aan uitstaande dossiers.  Deze dossiers kregen een plaats in de gebouwen van Youston.   Bij opvraging van een dossier, zorgt Youston dat de documenten eenvoudig en snel gedigitaliseerd raken.  Zo heeft KBC de actieve delen van het klassement digitaal ter beschikking, zonder de kosten van een volledige digitaliseringsoperatie.

Geert Cromphout, directeur Facilitair Beheer, Logistiek en Preventie bij KBC:

“Door het natuurlijk verloop van de eigen medewerkers was het nodig om een externe leverancier te zoeken voor het beheer van onze archieven.  We hebben onze interne dienstverlening daarbij kritisch doorgelicht en getoetst aan de noden van morgen. Met Youston vindt KBC een leverancier die het verleden meeneemt naar de toekomst:  de combinatie van fysieke opslag en gerichte digitalisering levert een kostenefficiënte oplossing voor onze KBC-interne processen.”

Pieter Vansynghel, CEO van Youston, is erg verheugd over de dienstverlening aan KBC.

“Dat KBC, als professionele en ambitieuze onderneming, Youston kiest om hen te begeleiden in dit belangrijke transitieproces naar meer digitale werking, is een duidelijke waardering voor het hele Youston-team. Ik wil het totale team dan ook uitdrukkelijk danken voor de dagelijkse inzet en de gedrevenheid waarmee zij Youston mee doen groeien naar de absolute top in onze niche markt van archivering en digitalisatie. Youston heeft de afgelopen 6 jaar intensief geïnvesteerd in digitale oplossingen voor de KMO-markt en multinationals. Dat naast de 4.000 KMO-klanten waarvoor Youston de dienstverlening verzorgt ook de overheid, ettelijke ziekenhuizen, multinationals en verzekeringsmaatschappijen gebruik maken van de diensten van Youston is hiervan het mooiste bewijs. Wij danken KBC voor het vertrouwen en het geloof in ons kunnen, en kijken er naar uit om samen met hen van de digitale transitie een succes te maken.”

 

 

Over KBC:
KBC is een van de toonaangevende financiële groepen in Europa.
Het is een multi-kanaal bankverzekeringsgroep met een geografische focus op Europa. De groep bekleedt belangrijke en in veel gevallen leidende posities in haar kernmarkten België, Centraal- en Oost-Europa en Ierland.
KBC is één van de grootste bedrijven in België en is genoteerd op Euronext Brussel.

Over Youston:
Youston is dé vaste waarde in België en de Benelux inzake archivering en digitalisering. Zowel overheden en grote bedrijven als meer dan 4.000 kmo’s maken gebruik van haar diensten. Youston beschikt over ruim 10 jaar ervaring, 45 medewerkers en de nieuwste technologieën om  oplossingen te ontwikkelen voor de vaak moeilijk beheersbare documentenstroom in bedrijven en organisaties. De onderneming heeft een digitalisatiecapaciteit tot 410.000 pagina’s per dag en een totale archiefcapaciteit van meer dan 1500 kilometer.